Pe 8 iulie 2017 la Bazinul Olimpic Dinamo, in cadrul Swimathon Bucuresti, organizat de Fundatia Comunitara Bucuresti, am participat cu proiectul Colectiv inoata pentru Mihai – Apa vindeca focul!

Scopul strangeriii de fonduri a fost decontarea costului şedinţelor de kinetoterapie si a celor de inot pentru 1 an, pentru Mihai Popescu.

Multumim foundraiserilor cu sufletul deschis si companiilor implicate in acest proiect.


Donatiile campaniei:
http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/proiect/colectiv-inoata-pentru-mihai-apa-vindeca-focul/

Colectiv inoata pentru Mihai – Apa vindeca focul!

Pe 30 octombrie 2015, Mihai a mers la primul concert din viaţa lui, împreună cu cei doi buni prieteni, Laurenţiu şi Pavlos, tot aceştia reuşind să-l scoată mai apoi din flăcări. A apucat să se bucure de câteva melodii, după care, a trăit, pe viu, dezlănţuirea infernului din Clubul Colectiv. Mihai Popescu (16 ani) suferă de parapareză spastică și, de la vârsta de șase luni, viața lui s-a derulat mai mult prin spitale, centre de recuperare și ședințe de kinetoterapie. Părinţii i-au dedicat viaţa. Într-o fracţiune de secundă recuperarea din cei 15 ani a fost ştearsă cu buretele. Înainte de incendiu Mihăiţă îşi putea folosi partea superioară a corpului în totalitate. Datorită orelor de înot pieptul şi mâinile sale erau foarte puternice, putând să se urce şi să se dea jos singur din scaunul cu rotile, să mănânce şi să folosească singur toaleta. Focul i-a ars 35% din suprafaţa corpului, braţele, trei degete de la mâna stângă, iar mâna dreaptă nu poate să o mişte deloc. După Colectiv nu a mai putut nici sa scrie. Nici somnul nu-i mai era alinare deoarece din cauza rănilor nu mai putea sta întins. Au urmat repetate intervenţii chirurgicale la nivelul mâinilor, iar problemele de la nivelul coloanei vertebrale s-au accentuat necesitând alte operaţii. Mihai din punct de vedere mental este un luptator, pielea regenerandu-se mult mai repede datorită atitudinii pozitive. Au reînceput sedinţele de kinetoterapie zilnice pentru creşterea masei musculare şi recăpătarea mobilităţii, iar la sfârşit de săptămână Mihai este dus de tatal său la înot. Pentru refacerea coloanei vertebrale apa este un “medicament” in sine. Pentru Mihai prietenii reprezintă cel mai important lucru. Prietenii i-au dat a doua şansă la viaţă. Tot din prietenie ne dorim să-l susţinem şi să îl ajutam în procesul de recuperare.