O lecție de supraviețuire în caz de incendiu

"Șipot-curgător și Licurin-flacără se luptaseră unul cu altul încă de la începuturile lumii.
Bătălii aprige despre care s-au scris cântece și povești minunate. Cum este și povestea care urmează."
... Și nu este doar o poveste.

În țară au loc peste 2.000 de incendii pe lună. Ard zilnic în jur de 70 de case, spații comerciale, pășuni sau mijloace de transport. În anul 2015 au murit arși 138 de oameni și 580 au rămas cu răni în urma focului.

Venim spre cei aproximativ 750.000 de copii din Romania din clasele 0-4 cu o lecție de supraviețuire în caz de incendiu. Șirul poveștii în care Șipot-curgător îl învinge pe Licurin-flacără, Răducu fiind salvat din incendiu o data cu sosirea pompierului Șipot Alexandru este însoțit de ilustrații atractive ce așteaptă să fie colorate de copiii avizi de cunoaștere.
Educarea copiilor prin joc este poate una dintre cele mai bune metode pedagogice. Mai mult decât atât, cărțile vor ajunge cu siguranță și în casele lor, nu doar în sălile de curs, astfel părinții luând contact cu informațiile, la rândul lor.

Conținul cărții, pe lângă paginile de colorat și "Povestea luptei dintre apă și foc", oferă celor mici și câteva informații clare privind modalitatea de reacție la un posibil incendiu izbucnit în școală în timpul orelor de curs.

Învățăm din experiențele prin care trecem. Ideal este să nu repetam greșelile din trecut. Ele ar trebui să ne ajute să evoluam.
Dezvoltăm proiecte de interes social și unul dintre cele mai importante este educarea copiilor de la vârste cat mai mici, în ceea ce privește prevenția și reacția în caz de incendiu.