Swimathon București 2017

Pe 8 iulie 2017 la Bazinul Olimpic Dinamo, în cadrul Swimathon București, organizat de Fundația Comunitară București, am participat cu proiectul Colectiv înoată pentru Mihai – Apa vindecă focul!

Scopul strângerii de fonduri a fost decontarea costului ședințelor de kinetoterapie și a celor de înot pentru 1 an, pentru Mihai Popescu.

Mulțumim fundraiserilor cu sufletul deschis și companiilor implicate în acest proiect.

Donațiile campaniei:
http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/proiect/colectiv-inoata-pentru-mihai-apa-vindeca-focul/

Colectiv înoată pentru Mihai – Apa vindecă focul!

Pe 30 octombrie 2015, Mihai a mers la primul concert din viața lui, împreună cu cei doi buni prieteni, Laurențiu și Pavlos, tot aceștia reușind să-l scoată mai apoi din flăcări. A apucat să se bucure de câteva melodii, după care, a trăit, pe viu, dezlănțuirea infernului din Clubul Colectiv.

Mihai Popescu (16 ani) suferă de parapareză spastică și, de la vârsta de șase luni, viața lui s-a derulat mai mult prin spitale, centre de recuperare și ședințe de kinetoterapie. Părinţii i-au dedicat viaţa. Într-o fracţiune de secundă recuperarea din cei 15 ani a fost ştearsă cu buretele. Înainte de incendiu Mihăiţă îşi putea folosi partea superioară a corpului în totalitate. Datorită orelor de înot pieptul şi mâinile sale erau foarte puternice, putând să se urce şi să se dea jos singur din scaunul cu rotile, să mănânce şi să folosească singur toaleta. Focul i-a ars 35% din suprafaţa corpului, braţele, trei degete de la mâna stângă, iar mâna dreaptă nu poate să o mişte deloc. După Colectiv nu a mai putut nici să scrie. Nici somnul nu-i mai era alinare deoarece din cauza rănilor nu mai putea sta întins. Au urmat repetate intervenţii chirurgicale la nivelul mâinilor, iar problemele de la nivelul coloanei vertebrale s-au accentuat necesitând alte operaţii. Mihai din punct de vedere mental este un luptător, pielea regenerându-se mult mai repede datorită atitudinii pozitive. Au reînceput ședinţele de kinetoterapie zilnice pentru creşterea masei musculare şi recăpătarea mobilităţii, iar la sfârşit de săptămână Mihai este dus de tatăl său la înot. Pentru refacerea coloanei vertebrale apa este un “medicament” în sine. Pentru Mihai prietenii reprezintă cel mai important lucru. Prietenii i-au dat a doua șansă la viață. Tot din prietenie ne dorim să-l susţinem şi să îl ajutam în procesul de recuperare.


Galerie Foto:


Vrei sa te tinem la curent cu ultimele noutati?