Povestea luptei dintre Apă și Foc

„Șipot-curgător și Licurin-flacără se luptaseră unul cu altul încă de la începuturile lumii.
Bătălii aprige despre care s-au scris cântece și povești minunate. Cum este și povestea care urmează.”
… Și nu este doar o poveste.

În țară au loc peste 2.000 de incendii pe lună. Ard zilnic în jur de 70 de case, spații comerciale, pășuni sau mijloace de transport. În anul 2015 au murit arși 138 de oameni și 580 au rămas cu răni în urma focului.

Venim spre cei aproximativ 750.000 de copii din România din clasele 0-4 cu o lecție de supraviețuire în caz de incendiu. Șirul poveștii în care Șipot-curgător îl învinge pe Licurin-flacără, Răducu fiind salvat din incendiu o dată cu sosirea pompierului Șipot Alexandru este însoțit de ilustrații atractive ce așteaptă să fie colorate de copiii avizi de cunoaștere.

Educarea copiilor prin joc este poate una dintre cele mai bune metode pedagogice. Mai mult decât atât, cărțile vor ajunge cu siguranță și în casele lor, nu doar în sălile de curs, astfel părinții luând contact cu informațiile, la rândul lor.

Conținutul cărții, pe lângă paginile de colorat și „Povestea luptei dintre apă și foc”, oferă celor mici și câteva informații clare privind modalitatea de reacție la un posibil incendiu izbucnit în școală în timpul orelor de curs.

Învățăm din experiențele prin care trecem. Ideal este să nu repetăm greșelile din trecut. Ele ar trebui să ne ajute să evoluăm. Dezvoltăm proiecte de interes social și unul dintre cele mai importante este educarea copiilor de la vârste cât mai mici, în ceea ce privește prevenția și reacția în caz de incendiu.

Povestea luptei dintre Apă și Foc

Ce este proiectul?

Povestea luptei dintre Apă și Foc este o lecție de supraviețuire în caz de incendiu, o carte scrisă pentru copii, dar ale cărei lecții sunt valabile pentru noi toți.

Cele două personaje principale, Șipot-curgător și Licurin-flacără vor însoți cititorii într-o călătorie presărată cu bătălii aprige. Și cum orice poveste are lecții extrem de valoroase, copiii vor primi informațiile necesare să transforme orice luptă pe viață și pe moarte într-una cu final de basm, în care binele întotdeauna câștigă.

Fără ele, binele rareori câștigă. Cartea este unul dintre răspunsurile pe care părinții care și-au pierdut copiii în incendiul de la Colectiv îl dau în fața tragediei. Scrisă sub forma unui joc, cu eroi și anti-eroi, povestea are în spate informații oferite de către specialiști, pentru supraviețuirea în fața incendiului, verificate de

Ajută-ne să ducem aceste informații către copii!

De ce are copilul meu nevoie de această carte?

Un părinte și-ar da viața pentru copilul său fără să fie întrebat și fără să ezite. Însă ce face atunci când nu poate face nimic? Asistăm neputincioși la 2.000 de incendii pe lună în România. În fiecare zi ard peste 70 de case, pășuni, spații comerciale sau mijloace de transport. 138 de oameni au murit arși și 580 au rămas cu răni dureroase în urma focului, numai în anul 2015 .

Oricât încercăm să îi protejăm, copiii noștri nu vor fi lângă noi în permanență. Unul dintre cele mai mari ajutoare din partea noastră sunt lecțiile prin care îi învățăm să se ajute singuri. Acesta este cel mai mare beneficiu al cărții noastre: copiii vor învăța cum să reacționeze și cum să se salveze în caz de incendiu. Mai mult, vor ști cum să ajute și pe alții.

Cui ne adresăm?

Cartea este scrisă pentru copii cu vârste cuprinse între 5-10 ani, elevi în clasele 0-4. În România numărul lor se ridică la 925.000.

Însă toată lumea poate învăța din ea. Informațiile și ilustrațiile sunt verificate și aprobate de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Ele sunt structurate sub forma unei povești, scrisă clar, amuzant și jucăuș. Copiii îi vor da culoare pompierului Șipot Alexandru, în timp ce el oferă informații despre modalitatea de reacție la un posibil incendiu.

Unde ajung cărțile?

Vom trimite cărțile în școlile din țară, iar de la orele de clasă vor ajunge în casele copiilor, pentru a fi aprofundate de cei mari și cei mici.

Avem nevoie de ajutorul tău!

Misiunea noastră este una curajoasă și avem nevoie de ajutorul tău pentru a face lucrurile să se întâmple. Proiectul tipăririi și distribuirii cărților nu are surse de finanțare. Avem nevoie de 3.700.000 Lei pentru a tipări si distribui 925.000 cărți.

Donează și tu în contul de mai jos și ajută-ne să învățăm cât mai mulți copii cum să supraviețuiască în fața unei situații care iartă greu!

10 LEI 25 LEI 55 LEI ALEGE SUMA


Vezi și câteva imagini de la lansarea cartii: 


Vrei sa te tinem la curent cu ultimele noutati?