Donații

Povestea luptei dintre Apă și Foc

Ce este proiectul?

Povestea luptei dintre Apă și Foc este o lecție de supraviețuire în caz de incendiu, o carte scrisă pentru copii, dar ale cărei lecții sunt valabile pentru noi toți.

Cele două personaje principale, Șipot-curgător și Licurin-flacără vor însoți cititorii într-o călătorie presărată cu bătălii aprige. Și cum orice poveste are lecții extrem de valoroase, copiii vor primi informațiile necesare să transforme orice luptă pe viață și pe moarte într-una cu final de basm, în care binele întotdeauna câștigă.

Fără ele, binele rareori câștigă. Cartea este unul dintre răspunsurile pe care părinții care și-au pierdut copiii în incendiul de la Colectiv îl dau în fața tragediei. Scrisă sub forma unui joc, cu eroi și anti-eroi, povestea are în spate informații oferite de către specialiști, pentru supraviețuirea în fața incendiului, verificate de

Ajută-ne să ducem aceste informații către copii!

10 LEI 25 LEI 55 LEI ALEGE SUMA

De ce are copilul meu nevoie de această carte?

Un părinte și-ar da viața pentru copilul său fără să fie întrebat și fără să ezite. Însă ce face atunci când nu poate face nimic? Asistăm neputincioși la 2.000 de incendii pe lună în România. În fiecare zi ard peste 70 de case, pășuni, spații comerciale sau mijloace de transport. 138 de oameni au murit arși și 580 au rămas cu răni dureroase în urma focului, numai în anul 2015 .

Oricât încercăm să îi protejăm, copiii noștri nu vor fi lângă noi în permanență. Unul dintre cele mai mari ajutoare din partea noastră sunt lecțiile prin care îi învățăm să se ajute singuri. Acesta este cel mai mare beneficiu al cărții noastre: copiii vor învăța cum să reacționeze și cum să se salveze în caz de incendiu. Mai mult, vor ști cum să ajute și pe alții.

Cui ne adresăm?

Cartea este scrisă pentru copii cu vârste cuprinse între 5-10 ani, elevi în clasele 0-4. În România numărul lor se ridică la 925.000.

Însă toată lumea poate învăța din ea. Informațiile și ilustrațiile sunt verificate și aprobate de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Ele sunt structurate sub forma unei povești, scrisă clar, amuzant și jucăuș. Copiii îi vor da culoare pompierului Șipot Alexandru, în timp ce el oferă informații despre modalitatea de reacție la un posibil incendiu.

Unde ajung cărțile?

Vom trimite cărțile în școlile din țară, iar de la orele de clasă vor ajunge în casele copiilor, pentru a fi aprofundate de cei mari și cei mici.

Avem nevoie de ajutorul tău!

Misiunea noastră este una curajoasă și avem nevoie de ajutorul tău pentru a face lucrurile să se întâmple. Proiectul tipăririi și distribuirii cărților nu are surse de finanțare. Avem nevoie de 3.700.000 Lei pentru a tipări si distribui 925.000 cărți.

Donează și tu în contul de mai jos și ajută-ne să învățăm cât mai mulți copii cum să supraviețuiască în fața unei situații care iartă greu!

RO16RZBR0000060018790654 BANCA RAIFFEISEN

10 LEI 25 LEI 55 LEI ALEGE SUMA


Proiectele noastre:

Monument Colectiv

Monumentul realizat de artistul plastic Elena Surdu Stănescu este dedicat celor 64 de victime ale ...

Marșul chitarelor

Când sufletul se înalță ne ajutăm de coarde de chitare și vorbim cu ei. ...

Copacul dorințelor

Un gând frumos, venit din suflet, poate lumina mai mult decât orice podoabă tradițională. ...

Vrei sa te tinem la curent cu ultimele noutati?